درمان های دندان پزشکی

کاشت دندان بدون ایمپلنت – 4 روش جایگزین ایمپلنت

اگر شما هم نیاز به جایگزینی دندان از دست رفته تان را دارید، احتمالا فکر می کنید که تنها راه حل پیش روی شما انجام ایمپلنت دندان می باشد. هرچند ایمپلنت بهترین روش کاشت دندان شناخته شده، اما باز هم تنها راه موجود نیست. پیشرفت علم دندانپزشکی امروزه تا جایی پیش رفته که روش های زیادی برای کاشت دندان بدون ایمپلنت نیز وجود دارند که کم هزینه تر از ایمپلنت دندان هستند و فرآیند درمان نیز سریع تر پیش خواهد رفت.

پس اگر نیاز به کاشت دندان دارید اما بودجه ایمپلنت را ندارید و به دنبال راه های دیگری برای جایگزینی دندان از دست رفته خود هستید، جای درستی آمده اید. تا انتهای مقاله همراه کلینیک دندانپزشکی طوسی باشید تا اطلاعاتی مفید در خصوص انواع روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت برایتان شرح دهیم.

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان – ضرورت، مراحل و مزایا

بسیاری از افراد به دلایلی مانند: تصادف، ضربه و خرابی دندان خود را از دست داده اند. در گذشته که هیچ روشی برای کاشتن دندان وجود نداشت، افراد لبخند زدن را فراموش کرده بودند چرا که سعی در پنهان کردن دندان های از دست رفته خود داشتند.

امروزه روش های بسیاری برای جبران دندان های خراب وجود دارد. ؟ واقعیت این است که شما باید با دندانپزشک متخصص مشورت کنید تا او بهترین روش کاشت دندان بدون ایمپلنت را به شما معرفی نماید. برخی اوقات تنها راه حل، ایمپلنت دندان است که مجددا باید متخصص ایمپلنت درباره اینکه شما کاندید مناسبی برای این درمان هستید یا نه نظر دهد.

کاشت دندان با روش ایمپلنت نیز عوارض و معایب خود را دارد مثلا ایرادی که می توان به این روش وارد کرد، مدت زمان طولانی برای انجام آن می باشد. علاوه بر این در روش ایمپلنت دندان، بیمار خونریزی شدید و درد را تجربه خواهد کرد و دوران نقاهت طولانی را نیز باید سپری کند. اما پس راه حل چیست؟

اوردنچر دندان چیست؟

خوشبختانه، چند روش کمتر تهاجمی وجود دارد که قبل از تصمیم گیری در مورد آن ها، مطمئن شوید که همه گزینه های خود را بررسی کرده اید. این گزینه ها عبارتند از:

بهترین جایگزین برای روش درمانی ایمپلنت، همین استفاده از بریج دندانی است. اگر یک دندان یا حتی دو دندان در کنار یکدیگر را از دست داده اید، بریج بهترین گزینه می باشد. بریج یا پل ثابت جزو موثرترین و جدید ترین روش های کاشت دندان است. بریج یک دندان مصنوعی از جنس طلا، مس یا سرامیک است که توسط دو دندان کناری ثابت می شود. در واقع دو دندان کناری، نقش تکیه گاه را برای بریج ایفا میکنند.

در این روش دیگر نیازی به قرار دادن پایه ای درون لثه نیست. بلکه تنها از دندان های کناری به عنوان پایه استفاده می شود؛ سپس پل که شامل سه دندان مصنوعی می باشد، روی دندان از دست رفته و دو دندان اطراف آن قرار می گیرد.

بریج 4 نوع دارد. شامل: سنتی، کنسول، مریلند و بریجی که توسط ایمپلنت پشتیبانی می شود.

بریج های سنتی از فلز، چینی ذوب شده به فلز یا سرامیک ساخته می شوند. پل سنتی دندان دو یا چند روکش و یک دندان پرکننده دارد که همه به هم متصل اند. (روکش ها بریج را در جای خود نگه می دارند)

در این روش بریج تنها به یک دندان اباتمنت متصل می شود و زمانی از این نوع بریج استفاده می شود که دندان از دست رفته فقط یک دندان در مجاورت خود دارد.

اگر دندان های جلویی از دست رفته اند، مریلند گزینه بهتری است. این روش کاشت بدون ایمپلنت از پرسلین ذوب شده ساخته شده است که توسط یک چارچوب فلزی یا چوبی پشتیبانی می شود. پل مریلند به دو دندان اطراف دندان از دست رفته تکیه می کند.

در این تکنیک به جای اینکه پل دندانی توسط دو دندان کناری پشتیبانی شود، توسط ایمپلنت دندان محکم نگه داشته می شود. در این روش، برای هر دندان از دست رفته، یک ایمپلنت طی یک عمل جراحی قرار داده شده و این ایمپلنت ها پل را در جای خود محکم نگه می دارند.

روش دیگر کاشت دندان بدون ایمپلنت، روکش است دندان پزشک بعد از مشاهده عکس ها رادیوگرافی و ارزیابی استخوان فک شما، مکان دقیق برای کاشت دندان را انتخاب می نماید. بعد از انتخاب مکان دقیق برای گذاشتن دندان، متخصص بدون نیاز به برش دادن لثه و گذاشتن ایمپلنت، دندان را بر روی لثه قرار میدهد.

اما تنها زمانی می توانید از روکش دندان استفاده کنید که دندان اصلی شما هنوز سر جایش باشد که در ابتدا نیز از یک روکش موقت 6 ماهه استفاده می شود؛ سپس روکش دائمی جایگزین می شود.

در گذشته پروتز متحرک با معایب بسیاری همراه بود. از جمله: جابه جایی زیاد، تداخل در نحوه صحبت کردن و کیفیت پایین. اما در عوض این روش کاشت دندان بدون ایمپلنت، مزایای دیگری دارد که تا حدی معایب آن را پوشش می دهد. (خیلی سریع می توانید دندان های از دست رفته را جایگزین کنید) دندان مصنوعی انواع مختلفی دارد که با توجه به تعداد دندان های از دست رفته انتخاب می شوند. اما برای ذکر مزایا این روش می توان به ارزن تر بودن نسبت به دیگر مدل ها و رفع مشکلات جویدن و گاز زدن مواد غذایی اشاره کرد.

چهارمین روش جایگزین ایمپلنت، فلیپر است که یک پروتز جزئی موقت با ظاهر طبیعی می باشد و به کناره های دندان از دست رفته متصل می شود. این روش کاشت دندان بدون ایمپلنت به سقف دهان می چسبد و از جابجایی دندان های مجاور جلوگیری می کند. علاوه بر این، فلیپر نیازی به گیره های فلزی ندارد و به راحتی پوشیده می شود. این روش بسیار مقرون به صرفه و سریع انجام می شود. اما برای تمیز کردن باید آن را در بیارید و گاهی ممکن است طبیعی به نظر نرسد که در نهایت نیاز به تعویض دارد.

فلیپر دندان چیست؟ انواع دندان مصنوعی تکه ای

دلیل اینکه افراد زیادی این روش های کاشت بدون ایمپلنت را به ایمپلنت دندان ترجیح می دهند، مزایای آنها است. این مزایا شامل:

  • مدت زمان کوتاه انجام کار
  • هزینه کمتر نسبت به ایمپلنت
  • ظاهر دندان کاملا شبیه به دندان اصلی
  • بدون نیاز به انجام جراحی و خونریزی
  • دوران نقاهت کوتاه تر از ایمپلنت

صفر تا صد ایمپلنت کره ای – مقایسه با سایر برندها

در کنار مزایای این روش، معایبی نیز وجود دارد که نباید از آنها چشم پوشی کرد. این معایب عبارتند از:

  • ثابت ماندن دندان ها در روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت یکی از معایبی است که می توان به آنها نسبت دارد.
  • برای ثابت نگه داشتن دندان ها در این تکنیک ها، باید آناتومی فک و دهان مناسب باشد (ثابت ماندن دندان رابطه مستقیمی با فرم فک و دهان دارد)
  • در این متدهای کاشت دندان ممکن است بعد از مدتی دندان های شما حساس شوند و به دماهای گرم و سرد واکنش نشان دهند.
  • این روش های کاشت بدون ایمپلنت، تکنیک های دائمی برای کاشت دندان نیستند؛ به طور مثال مدت زمان استفاده از بریج دندان بین 5 تا 15 سال می باشد و بعد از این مدت زمان، ترمیم نیاز است.
  • بهداشت دهان و دندان اهمیت خیلی زیادی دارد؛ چرا که ممکن است در صورت عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی دندان دچار عفونت شود.

برای قیمت کاشت دندان بدون ایمپلنت و یا با ایمپلنت دندان نمی توان عدد دقیقی را اعلام کرد. چرا که هر دندان پزشک با توجه به شرایط دندان و همچنین نیاز شما این مورد را مشخص می نماید. اما به طور کلی در بین روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت، بریج و روکش گران تر از نصب پروتز های مصنوعی هستند.

  • این که جراح از چه روشی برای کاشت دندان شما باید استفاده کند، کلیدی ترین مسئله برای اعلام هزینه می باشد.
  • دومین فاکتور تعیین هزینه را می توان تعداد دندان هایی که قرار است در دهان شما کاشته شود، دانست.
  • سومین عامل نیز سختی کار کاشت دندان شما می باشد، که طبعا دندان پزشک با توجه به تجربه خود تشخیص می دهد.
  • میزان تجربه و تخصص دندانپزشک در تعیین قیمت کاشت بدون ایمپلنت دندان نیز بی تاثیر نیست.

در زیر پاسخ برخی از متداول ترین سوالات شما در رابطه با روش ها کاشت دندان را داده ایم:

بهترین روش وجود ندارد. همه روش ها بستگی به وضعیت دندان های شما و تشخیث دندان پزشک خواهد داشت. اظهار نظر کردن در خصوص بهترین روش برای کاشت دندان را به دندان پزشک معالج خود بسپارید؛ چرا که دندان پزشک با توجه به شرایط دندان و فک های شما این روش را پیشنهاد می دهد.

دندان چسبی (بریج یا پروتز مصنوعی)، قطعا نمی تواند به اندازه ای که ایمپلنت ها با کیفیت، بااستحکام، ماندگار و طبیعی هستند، مفید باشد. ایمپلنت دندان یک پایه است که داخل استخوان فک فرو رفته و حتی با تغییر شرایط استخوان فک نیز درست مانند یک دندان طبیعی عمل می کند؛ در حالی که دندان های چسبی همان طور که از نام آنها مشخص است با چسب به لثه چسبانده شده اند و ممکن است در طول زمان لق شوند و حتی از لثه جدا شوند.

اما افرادی که کمبود تراکم استخوان یا بیماری جسمی خاصی دارند، بهتر است از روش های جایگزین استفاده کنند و ایمپلنت دندان به آن ها توصیه نمی شود.

بادوام ترین جایگزین برای ایمپلنت دندان، بریج دندان است. تا زمانی که دندان هایی که بریج روی آن ها سیمان می شود ثابت باشند و به درستی از آنها مراقبت شود، یک بریج دندان می تواند سال ها دوام بیاورد.

ارزان ترین جایگزین برای ایمپلنت دندان، فلیپر است. با این حال، نمی توان از فیلپر برای جایگزینی بیش از یک یا دو دندان استفاده کرد. اگر چندین دندان نیاز به تعویض داشته باشند، ارزان ترین جایگزین برای ایمپلنت دندان، پروتز پارسیل است.

ایمپلنت دندان نزدیک ترین چیز به دندان طبیعی است که فشار غیر ضروری بر روی دندان های دیگر وارد نمی کند و به حفظ استخوان در ناحیه دندان از دست رفته کمک می کند. این درحالی است که هیچ گزینه جایگزین دیگری استخوان را تثبیت نمی کند.

از آن جایی که انجام روش های درمانی برای جایگزینی دندان ها بسیار حساس و مهم می باشد، قبل از انتخاب هر روشی برای جایگزینی دندان از دست رفته یک جلسه مشاوره با دندان پزشک معالج خود داشته باشید. بعد از مشاوره، دندان پزشک تشخیص می دهد که کاشت دندان بدون ایمپلنت برایتان مناسب است؛ یا کاشت با ایمپلنت دندان.

متخصصان کلینیک دندانپزشکی طوسی با داشتن سال ها تجربه درخشان در زمینه کاشت دندان، می توانند در جلسه مشاوره با بررسی وضعیت دندان های شما بهترین روش جایگزینی دندان های از دست رفته را به شما معرفی کنند. برای درخواست وقت ویزیت و مشاوره میتوانید با شماره های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید.

لطفا اطلاعات زیر را وارد کنید.

تاریخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *