روش های زیبایی دندان

ایمپلنت دندان جلو چگونه انجام می‌شود؟ (مزایا و هزینه)

ایمپلنت دندان جلو از جمله روش هایی است که می تواند اعتماد به نفس افراد را بالا برده و لبخندی جذاب به آن ها هدیه کند. عدم وجود دندان های قدامی می تواند آشکارا بر حالت صورت و ظاهر شما تاثیر بگذارد.

معمولا افرادی که در دندان های جلویی خود ایرادی دارند، کمتر لبخند می زنند. علاوه بر این مشکلات ظاهری، در تغذیه و گفتار هم مشکلاتی خواهند داشت.

پیشنهاد مطالعه :بهترین و جدیدترین روش های زیبایی دندان

اما ایمپلنت دندان جلو به چه صورت است؟

از جمله روش های درمانی برای بازگرداندن زیبایی به صورت، ایمپلنت دندان جلو می باشد که بیشتر در افرادی انجام می گیرد که دندان پیشین خود را کاملا از دست داده اند.

علت از دست رفتن دندان های جلویی بسیار متفاوت است. از تصادف گرفته تا مراقبت نامناسب پس از ضربه خوردن دندان …

روش انجام کار بدین صورت است که با جراحی در حفره ای که توسط دندانپزشک در استخوان آرواره ایجاد شده است، ایمپلنت دندان قرار داده می شود. وقتی ایمپلنت با استخوان آرواره ترکیب بشود، نقش ریشه را برای دندان ایفا می کند. سپس یک روکش شبیه دندان به ایمپلنت وصل شده و فضای خالی بین دندان ها را پر می کند.

پیوند استخوان در ایمپلنت دندان – ضرورت، مراحل و مزایا

لزوم استقامت استخوان آرواره

برای ایمپلنت دندان جلو و موفقیت در این درمان، نیاز است مقدار کافی استخوان در آرواره وجود داشته باشد. زیرا اگر استخوان آرواره از میزان طبیعی کمتر باشد، انجام این عمل موفقیت آمیز نخواهد بود. همچنین داشتن فک قوی هم بسیار بااهمیت است؛ تا بتواند ایمپلنت دندان جلو را حفظ کند و تکیه گاهی برای جویدن غذا و حرف زدن باشد.

چه هنگام به پیوند استخوان نیاز داریم ؟

وقتی آرواره فضای کافی برای قرار دادن ایمپلنت ندارد، باید پیوند استخوان صورت گیرد. پس از این پیوند دندان پزشک می تواند کاشت دندان جلو یا هر دندان دیگری را انجام دهد.

در این روش استخوان یا مواد مشابه استخوان به آرواره اضافه می شوند؛ به همین دلیل با نام پیوند استخوان شناخته شده است.

اما فراموش نکنید که اگر یک یا چند دندان قدامی ندارید یا فکر می کنید در اثر بیماری های لثه ممکن است به زودی آن ها را از دست بدهید، نیاز به ایمپلنت دندان جلو دارید.

مواردی که سبب می شود به ایمپلنت دندان جلو نیاز داشته باشید

مهم ترین عللی که باعث می‌ شود، برای کاور کردن آسیب‌ و شکستگی‌ دندان جلویی، از ایمپلنت استفاده شود، موارد زیر است:

پوسیدگی شدید

دندان شکسته بهترین بستر برای تجمع باکتری است که این موضوع تا جایی پیش می رود که در کوتاه ‌ترین زمان پوسیدگی دندان به بخش‌های عمیق (پالپ دندان) می رسد.

علت اینکه گفته می شود برای دندان هایی با شکستگی بالا از روکش‌های دندانی مثل کامپوزیت یا لمینت استفاده نکنید هم همین موضوع بود.

استفاده از کامپوزیت دندان برای شکستگی‌ های جزئی مفید خواهد بود، اما گاهی به علت ضربه یا فشار، حدود ۸۰ درصد تاج دندان شکسته می‌ شود.

این مدل آسیب ها باعث ایجاد درد هنگام غذا خوردن یا حساسیت نسبت به سرما و گرما می ‌شود که بسیار اذیت کننده خواهد بود. راه حل این است که بخش شکسته با ریشه دندان، خارج شده و ایمپلنت گذاشته شود.

ضربه محکم

یکی دیگر از دلایل نیاز پیدا کردن فرد به ایمپلنت دندان جلویی ضربۀ شدید یا تصادف است.

ضربه در ابتدا باعث ایجاد پوسیدگی نمی ‌شود، اما ساختار دندان را تضعیف می کند و ریشه دندان، عملکرد سابق را نخواهد داشت. که درنهایت دندان لق یا کج می شود. از سوی دیگر این ضربه بر قدرت لثه هم اثر دارد.

زمانی که بافت لثه شل بشود، ریشه دندان نمی تواند تاج را در جای خود نگه دارد. برای حل آن باید دندان کاملا خارج شود و یک پایه ایمپلنت قوی درون لثه قرار داد.

مراقبت های بعد ایمپلنت تا چه زمانی ادامه دارد؟

شکست فرآیند اندو

زمانی که ریشه دندان عملکرد ضعیفی دارد مجبورید چندین مرتبه فرآید اندو انجام دهید.

عموما یک مرتبه ریشه یا پالپ درمان می شود، کانال دندان با مواد پر کننده قوی، پوشیده می ‌شود تا به ریشه آسیبی نرسد.

گاهی به دلایلی مانند ژنتیک، عملکرد ریشه دندان ضعیف است و فرآیند اندو یا درمان ریشه، نتیجه مناسبی ندارد.

در این وضعیت دندان طبیعی باید کشیده شود و دندان مصنوعی بگذاریم. عملکرد ضعیف ریشه دندان به مرور زمان باعث آسیب به تاج دندان می‌شود.

در نهایت ممکن است چندین مرتبه پوسیدگی و حساسیت دندانی را تجربه کنید.

ترک دندان ‌

رعایت نکردن یکسری موارد مانند بهداشت دهان و دندان یا مصرف غذاهای خیلی داغ یا خیلی سرد، باعث ترک برداشتن دندان ‌ها می ‌شود.

در این وضعیت عملکرد ریشه دندان مشکلی ندارد اما تاج آسیب می بیند. در ادامه آسیب تاج دندان پیوند آن با ریشه دندان را سست می‌ کند.

از مشهودترین نشانه‌های ترک دندان‌ شکستن بخش های کوچک آن به مرور زمان است.

این شکستگی می‌تواند تا جایی ادامه پیدا کند که کل ساختار تاج دندان از بین برود. بنابراین قبل از این اتفاق، باید برای کاشت یا ایمپلنت دندان اقدام کنید.

مراحل انجام ایمپلنت دندان جلو

این فرآیند در سه مرحله انجام می شود. این مراحل عبارتند از :

اول از همه پایه ایمپلنت که از تیتانیوم ساخته شده با جراحی در فک قرار می گیرد.

همچنین اباتمنت (از جنس تیتانیوم، سرامیک یا طلا) جایگذاری می شود. برای دریافت تاج به آن شکل طبیعی داده می شود که در طول عمل به وسیله پیچ به ایمپلنت وصل می شود و به عنوان پیوندی بین پایه ایمپلنت و تاج عمل می کند.

سپس ترمیم تاج انجام می شود. تاج از جنس پرسلن است که با چسب مخصوص یا پیچ روی ایمپلنت قرار می گیرد.

همچنین اگر تاج به شکل پیچ قرار داده شود، سوراخ پیچ با ماده پر کننده ای همرنگ دندان  پوشانده می شود تا ظاهر طبیعی داشته باشد.

صفر تا صد ایمپلنت کره ای – مقایسه با سایر برندها

ایمپلنت دندان جلو برای چه افرادی مناسب است ؟

هر فردی که شرایط زیر را داشته باشد، می ‌تواند از این روش درمانی استفاده کند:

رشد استخوان فک تمام شده باشد

انجام ایمپلنت دندان جلو تقریبا برای همه ما قابل انجام است. تنها شرطی که دارد این است، رشد استخوام فک به پایان رسیده باشد.  معمولا این فرآیند تا سن 18 سالگی طول می کشد. پس اگر کودکی دارید که با مشکلات دندان روبرو است، برای انجام ایمپلنت باید تا 18 سالگی صبر کند.

وضعیت بهداشت دهان و دندان مناسب باشد

پیش از انجام ایمپلنت دندان جلو ، شرایط سلامتی دهان و دندان باید بررسی شود. دندان پزشک عموما پیش از انجام این عمل، معاینه های لازم را انجام می دهد و اگر هرگونه علائم التهاب یا بیماری‌ لثه تشخیص داده شود، ایمپلنت انجام نمی‌ شود.

استخوان فک تراکم لازم را داشته باشد

کاشت ایمپلنت درصورتی که استخوان کافی در فک وجود نداشته باشد، امکان پذیر نیست. همچنین استخوان فک باید کاملا قوی و محکم باشد تا بتواند پایه را در خود نگه دارد. همان طور که در بالا هم اشاره شد، درصورت وجود چنین مشکلاتی پیوند استخوان انجام شده و وضعیت فک برای ایمپلنت مناسب می شود.

عوارض ایمپلنت دندان جلو

این جراحی هم مثل تمامی روش های درمانی دیگر عوارض و خطرات خود را در پی دارد، اما خوشبختانه در مورد ایمپلنت این عوارض خیلی شایع نیست. مهم ترین عوارض ایمپلنت دندان جلو عبارتند از:

  • عفونت در محل کاشت
  • آسیب به دیگر دندان ها
  • آسیب به رگ های خونی
  • آسیب های روانی شامل درد و بی حسی
  • سوزن سوزن شدن دندان و لثه ها
  • بروز مشکلات سینوسی

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان جلویی

ایمپلنت دندان جلو خیلی نیاز به مراقبت سختی ندارد. بلکه فقط باید اصول بهداشت دهان و دندان رعایت شود. مثلا به صورت مرتب مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. همچنین حتما هر 6 ماه یکبار به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا از بروز عفونت و شکست ایمپلنت جلوگیری کنید.

مدت زمان انجام ایمپلنت دندان

برای همه ما بحث زمان موضوعی مهم است؛ زیرا می خواهیم در کوتاه ترین زمان، دندان های از دست رفته خود را جایگزین کنیم. مدت زمان انجام کار در فک بالا و پایین متفاوت است که ارتباط مستقیم با تکنیک مورد استفاده توسط دندان پزشک را دارد.

از زمان جای گذاری ایمپلنت در استخوان فک تا جوش خوردن کامل ایمپلنت به فک بین 4 تا 6 ماه طول می کشد. بعد از بهبود لثه، اباتمنت ها روی ایمپلنت قرار داده شده و در نهایت بعد از بهبودی کامل لثه، تاج یا پروتز نصب می شود.

عوامل موثر در موفقیت ایمپلنت دندان جلو

موارد زیر در جایگزینی دندان از دست رفته از طریق ایمپلنت نقش بسیار مهمی دارد:

  • قرارگری ایمپلنت در موقعیت صحیح
  • استفاده از ایمپلنت‌ با سایز مناسب
  • تراکم استخوان کافی در ناحیه مورد نظر
  • داشتن بافت نرم مناسب در محل ایمپلنت

اگر بیخیال انجام ایمپلنت دندان جلو شویم، چه می شود :

اگر دندان از دست داده اید باید جای خالی آن پر شود. در غیر این صورت با مشکلات زیر مواجه خواهید شد :

تحلیل استخوان فک

ریشه دندان هنگام غذا خوردن فشار را به استخوان فک منتقل می کند. این کار سبب تحریک استخوان سازی در اطراف ریشه و حفظ ساختار فک می‌شود. هنگامی که دندان از دست رفته باشد دیگر این اتفاق نمی ‌افتد. بدین ترتیب نه تنها فرایند استخوان سازی در آن ناحیه انجام نمی ‌شود، بلکه بدن شروع به بازجذب استخوان می ‌کند.

پس با کاشت ایمپلنت که دقیقا شبیه به ریشه دندان عمل می‌کند، می‌توان از این عارضه پیشگیری کرد.

تحلیل لثه

هنگامی که برخورد مستقیم مواد غذایی با لثه صورت بگیرد با تحلیل رفتن استخوان فک سلامت لثه به خطر می افتد.

تغییر شکل لب

موارد ذکر شده در بالا درنهایت باعث ایجاد حالت فرو رفتگی در لثه می‌شود که این امر بر حالت لب در آن ناحیه نیز تأثیر می ‌گذارد.

نامنظم شدن دندان‌ها

با وجود شکافی که بین دندان ها وجود دارد ، امکان حرکت کردن دندان ‌ها وجود دارد. این موضوع در طول زمان باعث بهم ریختگی و نامنظم و کج شدن دندان‌ ها می‌شود.

سخن پایانی

ایمپلنت دندان جلو از بهترین روش‌ هایی است که سلامت و زیبایی را به لبخند شما باز می گرداند. برای جلوگیری از عوارض احتمالی، مصرف موادی مانند کلسیم را افزایش دهید و نکات مراقبتی مربوط به بهداشت دهان و دندان را را رعایت کنید. اگر سوالی در این زمینه دارید، با ما در ارتباط باشید. کلینیک دکتر طوسی در کنار شماست تا تمامی خدمات زیبایی را با نازل ترین قیمت در اختیار شما قرار دهد.

پیشنهاد مطالعه : ایمپلنت دندان ( کاربردء اجزاء مراحل و …)

لطفا اطلاعات زیر را وارد کنید.

تاریخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *