بیماری های لثه

اصلاح طرح لبخند -7 راه درمان لبخند لثه ای

اصلاح طرح لبخند یا طراحی لبخند به شما زیبایی و اعتماد به نفس را هدیه می دهد. برای انجام این کار روش های مختلفی در دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی مورد استفاده قرار می گیرد.

قطعا یکی از جلوه های گویا و لطیف در انسان، لبخند زیبا و دلنشین اوست. زیبایی لبخند، حاصل هماهنگی و هارمونی اجزاء صورت و شکل دندان هاست.

دستیابی به این هماهنگی شاید لازم باشد تغییراتی در فرم لثه، طول دندان، فاصله دندانها و برجستگی دندانها ایجاد شود تا در نهایت لبخندی زیبا حاصل آید.

در واقع روابط میان اجزای صورت، اندازه  هر عنصر، رنگ و شکل آنها در ترکیب با یکدیگر وجود دارد که رعایت تناسبات این روابط چهره را خواستنی و زیبا می کند.

دکتر ترانه باقری دندانپزشک زیبایی، شما را درامر اصلاح طرح لبخند و زیبایی لبخند یاری می کند. برای ارتباط با ما با شماره های مطب تماس حاصل فرمایید.

روش های طبیعی و کلینیکی اصلاح لبخند- اصلاح لبخند کج

برخی از مهم ترین ویژگی های یک طرح لبخند طبیعی و بی نقص عبارتند از:

  • صاف و هماهنگ بودن آن ها
  • سفید بودن دندان
  • بالا و پایین نبودن خط لثه
  • عدم وجود پوسیدگی
  • کوتاه و بلند نبودن دندان ها
  • جلو یا عقب نبودن یکی از فک ها
  • متقارن بودن لب ها
  • وجود زاویه فکی مناسب
  • هماهنگی با فرم صورت و مخصوصا بینی
  • و …

با دقت به لبخند افراد متوجه خواهید شد افرادی که دندان‌های کشیده و یکدست دارند، زیباتر به نظر می ‌رسند. از طرفی افرادی که لبخند لثه‌ای و دندان ‌های کوتاه دارند، مسن ‌تر به نظر می آیند. البته این اتفاق که به مرور زمان دندان‌ها دچار سایش می‌شوند طبیعی است اما با مراجعه به مراکز دندانپزشکی می‌توان برای افزایش طول دندان‌ها اقدام کرد.

نکته مهم دیگر در طراحی لبخند تناسب دندان‌ها است. زمانی که دو دندان وسط هم اندازه و بدون فاصله دندان و یا روی هم افتادگی ندارند زیباتر دیده می شوند. همچنین این دو دندان باید نسبت به بقیه دندان‌ ها کمی بلندتر باشند. البته نباید از تناسب دندان‌های کناری غافل شد و باید بقیه دندان‌ها نیز با هم اندازه باشند.

مورد سوم در رابطه با زیبایی دندان ها، رنگ آن ها است؛ که در اصلاح طرح لبخند با روش‌ های متعدد رنگ اصلی دندان‌ ها بازگردانده می ‌شود.

در یک لبخند زیبا عمق فضاهای بین دندانی در لبه برنده دندان ها از نسبت های خاصی می بایست پیروی کند. مقدار دیده شده لبه برنده دندان های قدامی فک بالا در حالت استراحت لب باید، 3-2 میلیمتر باشد. که خط لب بالا در حین لبخند می بایست از محل اتصال لبه لثه به دندانها عبور کند.

به طور کلی عوامل زیادی در انتخاب طرح لبخند موثر خواهند بود. مثلا شکل صورت، انتظارات شخصی، سن و جنس دندان ها بررسی می شوند و درنهایت با تشخیص پزشک و سلیقه فرد بهترین حالت درنظر گرفته می شود. طرح لبخند ویژه ای را پیشنهاد خواهند کرد.

لازم است فردی که قصد اصلاح طرح لبخند خود را دارد، ابتدا به یک کلینیک تخصصی دندانپزشکی مراجعه کند. دکتر اصلاح طرح لبخند دندان ‌های او را به طور دقیق معاینه کرده و در صورت نیاز طرح درمان را مشخص می‌کند.

به صورت کلی اصلاح طرح لبخند در موارد زیر توصیه می شود:

  • دندان های دارای فاصله به ویژه فواصل مربوط به دندان‌های جلویی
  • نامرتبی و کجی دندان
  • رشد نکردن مادرزادی برخی از دندان ها
  • از دست دادن یک یا چندین دندان (به هر دلیلی)
  • دندان‌های زرد رنگ و یا سفید مایل به زرد
  • افرادی که دندان‌های مرتب و سالمی دارند اما برخی از دندان‌ها دچار لب پریدگی شده

به هر نوع درمانی برای زیبایی دندان ‌ها انجام شود، به نوعی اصلاح لبخند می نامند. درصد زیادی از زیبایی و جذابیت چهره به میمیک صورت مربوط می شود و بخشی دیگر به زیبایی دندان و لبخند شما برمی گردد.

برای انجام این روش اصلاحی ابتدا دندان‌های شما را از نظر سلامت بررسی می شوند و در مرحله بعد بهترین روش پیشنهاد می شود. معمولا در جلسه‌ای که برای معاینه به متخصص مراجعه میکنید آناتومی فک، دندان و لثه شما بررسی شده و مشکلاتی که وجود دارد رفع می شود.

از مهم ترین درمان‌هایی که در اولویت وجود دارد، ترمیم لثه است. زیرا در صورتی که دارای عفونت کم یا خونریزی باشد باید ابتدا درمان شده سپس اقدام به زیباسازی دندان‌ها کرد.

نکات مهم و مورد بررسی در اصلاح طرح لبخند عبارت است از:

در زیباسازی دندان و طراحی لبخند باید نسبت طلایی طول و عرض دندان در نظر گرفته شده و همه محدودیت‌هایی که وجود دارد بررسی شود.

برای طراحی لبخند باید هماهنگی خطوط لثه را نظر گرفت. هم راستا بودن خطوط لثه می تواند لبخندی بسیار زیبا و جذاب برای شما به ارمغان بیاورد. زیرا  قرمزی لثه کمی بیش از حد معمول مشخص می شود و در صورتی که باهم قرینه نباشد زیبایی لبخند شما خدشه دار می شود.

همچنین اگر نیاز به ارتودنسی دندان دارید، ابتدا باید این کار را در اولیت قرار داده، سپس اقدام به انجام اصلاح طرح لبخند کنید. زیرا براکت‌ های ارتودنسی می تواند رنگ زرد به روکش دندانی شما ببخشد.

لبخند لثه ای می تواند ناشی از رویش غیر طبیعی دندان، مشکل رشد فک، عدم همپوشانی درست فک ها، مشکلات عضلانی یا بیش فعالی لب فوقانی و … باشد. برای درمان و اصلاح لبخند لثه ای روش های دندانپزشکی زیادی وجود دارد که در ادامه مورد بررسی قرار گرفته اند.

در حالتی که خط لثه پایین باشد، اما شدت زیادی نداشته باشد و به اصطلاح جزئی به نظر آید، ارتودنسی انجام می شود. علت اصلی این مشکل انحرافات و ناهنجاری های جزئی تا متوسط فکی است؛ که با درمان ارتودنسی کاملا برطرف می شود.  

دستگاه های ارتودنسی مانند بریس ارتودنسی ثابت و یا ارتودنسی متحرک می تواند با کمک یک متخصص ارتودنسی خوب مشکلات جزئی تا متوسط دندان و فکی را همراه با لبخند لثه ای برطرف کند.

در حالتی که این پایین بودن خط لثه به خاطر رشد بافت لثه یا متورم آن نباشد، احتمالا مشکل از تحلیل دندان ها یا سایش مینای دندان بوده است. در این شرایط، باید طول دندان کاش پیدا کند و اصلاح انجام گیرد.

در این روش درمانی، بخش زیادی از دندان تراشیده می شود و سپس یک تاج یا روکش مصنوعی روی دندان قرار داده می شود. لمینت دندان نیز پوسته های نازکی هستند که با تراشیده شدن جزئی دندان ها روی سطح جلویی آن ها متصل می شوند. ونیر کامپوزیت ها را بدون اینکه بافت دندان تراشیده شود به بخش های مختلف دندان ها باند یا متصل می کنند.

در سومین حالت تشخیص داده می شود که علت لبخند لثه ای، عدم روش برخی دندان ها بوده است. آن ها یا اصلا از لثه در نیامده و یا به صورت نیمه نهفته قرار دارند. پس با عمل جراحی افزایش طول تاج این مشکل برطرف می شود.

طی این عمل بخشی از بافت لثه و یا حتی استخوان برداشته می شود، تا دندان نهفته و نیمه نهفته به طور کامل خارج شود. لثه و دندان با این عمل در موقعیت نرمال و مناسب خود قرار می گیرند.

در برخی افراد لب فوقانی کوچک یا کوتاه است، یا عضله کنترل کننده لب فوقانی بیش فعال می باشد. به این معنی که لب را بیش از حد بالا نگاه می دارد. این باعث می شود که طرح لبخند شما لثه ای باشد.

در جدیدترین روش های درمانی با استفاده از لیزرهای مخصوص دندانپزشکی، دندانپزشک بافت اضافی لثه را از بین می برد. مزیت لیزر در این است که دیگر نیازی به استفاده از تیغ جراحی برای برش و سپس بخیه بافت لثه نیست.

اگر بافت لثه شما ضخیم و بیش از حد است؛ به طوری که بخش زیادی از دندان هایتان را پوشانده، استفاده از روش درمان با لیزر به شما پیشنهاد نمی شود. در چنین شرایطی احتمالا نیاز به ژنژیوکتومی یا برش و جدا کردن بافت اضافه لثه است.

کانتورینگ لثه یک روش کم تهاجم است و شامل تغییر شکل جزئی، ایمن و در عین حال دقیق خط لثه است. با برداشتن بافت اضافی لثه که روی دندان ها را گرفته، خط لثه عقب تر می رود و طول تاج دندان نیز افزایش میابد.

میزان بافت برداشته شده لثه طی این روش اندک است. کانتورینگ لثه یا عمل جراحی زیبایی لثه با لیزر یا تیغ جراحی انجام داده می شود که روش لیزر مطمئن ترین روش برای اصلاح خط لثه است.

روش کانتورینگ لثه یک راه حل دائمی برای اصلاح لبخندهای لثه ای است و اگر یک بار آن را انجام دهید برای مدت های طولانی و تا پایان عمر یک طرح لبخند ایده آل و نرمال خواهید داشت.

در صورتی که به خوبی بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی انجام دهید، اصلاحات صورت گرفته در طرح لبخند می تواند برای مدت های طولانی دوام داشته باشد.

برای طراحی لبخند باید با پزشک مشورت کنید و بر اساس نظرات او  تصمیم بگیرید که چند دندان شما نیاز به طراحی لبخند دارد.

با توجه به نظرات پزشکان استفاده از هریک از روش‌های اصلاح طرح لبخند برای هر فرد متفاوت خواهد بود.

با روش های پیشرفته این فرآیند را می توان تا حد ممکن بدون درد و راحت پیش برد. حتی برای کاهش درد ناشی از تزریق داروی بی حسی، دندانپزشک ابتدا لثه ها را بی حس می کند. استفاده از دارو های آرام بخش با مشورت پزشک نیز می تواند انجام فرآیند اصلاح لبخند را برای بیمار راحت تر کند.

پاسخ به این سوال بستگی به روش انجام و میزان تغییرات مورد نیاز دارد. بسته به تعداد جراحی های مورد نیاز، تعداد جلسات بیشتری مورد نیاز است. با دندانپزشک خود مشورت کنید تا دراین باره راهنمایی لازم را به شما بدهد.  

با توجه به اینکه کدام روش برای طرح لبخند استفاده شده است، به جهت افزایش طول عمر و ماندگاری بیشتر مراقبت هایی لازم است. اما این مراقبت ها به هیچ وجه سخت نیستند که باعث نگرانی شما از انجام طرح لبخند شوند.

اکثر والدین نگران این موضوع اند، که آیا می ‌توان لبخند لثه ‌ای را در کودکان درمان کرد؟ در پاسخ به این سوال بهتر است بدانید که تنها در مواردی لازم است به درمان لبخند لثه‌ ای در کودکی پرداخته شود که علت این امر مشکلات اسکلتی از جمله ارتفاع زیاد فک بالا باشد. در غیر این صورت و زمانی که علت لبخند لثه ‌ای موارد دیگری باشد بهتر است درمان تا بعد از پایان دوران رشد به تعویق بیفتد.

برای مشاوره و رزرو وقت در زمینه اصلاح طرح لبخند با کلینیک دکتر طوسی تماس حاصل فرمایید.

لطفا اطلاعات زیر را وارد کنید.

تاریخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *