روش های زیبایی دندان

روش های طبیعی و کلینیکی اصلاح لبخند- اصلاح لبخند کج

افراد بسیاری هستند که از طرح لبخند خود راضی نیستند و دوست دارند اصلاحاتی در رابطه با رفع لبخند لثه ای، از بین بردن فاصله بین دندانی، اصلاح لبخند کج و یا حتی سفید تر شدن دندان ها انجام دهند. در حوزه دندان پزشکی شما می توانید تمامی این موارد و حتی بیشتر از آن را با پزشک خود مطرح کنید و طبق تشخیص یک روش درمانی و زیبایی را درپیش بگیرید.

کلینیک دکتر طوسی با کادر مجرب خود (دکتر محمد طوسی، دکتر حسین طوسی و دکتر ترانه باقری) تمامی مشکلات دندانی شما را با بروز ترین شیوه های درمانی برطرف خواهند کرد. با دریافت مشاوره بهترین روش برای شما در نظر گرفته می شود و سلامتی، ظاهر و عملکرد دندان ها تجدید می شود که به دنبال آن می توانید زیبایی صورت و اعتماد به نفس خود را بازیابی کنید.

اصلاح طرح لبخند- 7 راه درمان لبخند لثه ای

اگر دندان هایی زرد، کج و شکسته دارید، قطعا خیلی علاقه به لبخند زدن نخواهید داشت. اما با پیشرفت علمی دنیای پزشکی دیگر این موارد برای هیچ فردی چالش برانگیز نخواهد بود. شما به راحتی و با کمک خدمات دندان پزشکی ترمیم و زیبایی، گزینه های زیادی برای بهبود لبخند و افزایش اعتماد به نفس پیش رویتان خواهید داشت. در ادامه به بررسی برخی از روش های کلینیکی برای اصلاح طرح لبخند می پردازیم.

دندان ها به دلایلی مانند مصرف قهوه، شکلات و برخی دیگر از مواد غذایی لکه دار می شوند. این تغییر رنگ به علت آن است که با بالا رفتن سن، مینای دندان تحلیل رفته و لایه ی زرد زیرین که «دنتین» نام دارد، بیشتر نمایان می شود. گاهی اوقات نیز خیلی لایف استایل در زرد شدن دندان ها تاثیر ندارد و افراد با دندان های زرد و تیره به دنیا می آیند که عوامل ژنتیکی در آن دخیل است.

همان که در مقاله ای تحت عنوان اصلاح لبخند لثه ای به صورت کامل به بررسی این مبحث پرداختیم، این مشکل با روش های زیادی قابل درمان است. به طور کلی لبخند لثه ای یعنی لثه ها بیش از حد معمول روی دندان ها را پوشانده اند و درهنگام لبخند زدن حجم زیادی از لثه ها نمایان می شود. این حالت موجب کوچک به نظر رسیدن دندان ها و کودکانه شدن لبخند می شود. خوشبختانه برای اصلاح لبخند لثه ای می توان از کانتورینگ یا لیفت لثه کمک گرفت تا قسمت بیشتری از تاج دندان نمایان شده و دندان ها بلند تر به نظر برسند.

درصورتی که لثه شما روی برخی از دندان های جلویی را پوشانده و دندان هایتان به نظر می آیند سایز مناسبی ندارند، از لیفت لثه برای اصلاح این وضعیت استفاده کنید. دراین روش زیبایی بخشی از بافت لثه به کمک لیزر برداشته می شود. دندانپزشک از بی حسی موضعی استفاده می کند تا بیمار در حین انجام آن چیزی متوجه نشود. بعد از انجام کار احتمالا یک دوره نقاهت کوتاه خواهید داشت که در طی آن لثه ها کمی دردناک و حساس می شوند.

اگر مشکل شما لثه های نمایان و زردی نیست، بلکه موضوع در رابطه با شکستگی، لب پریدگی و فاصله دار بودن دندان ها است، می توانید از ونیر کامپوزیت ها استفاده کنید. دندانپزشکان همچنین از باندینگ برای پر کردن پوسیدگی های دندان یا حفاظت از ریشه آن استفاده می کنند.

معمولا انجام کامپوزیت طی یک الی دو جلسه انجام می شود که جزو روش های سریع درمانی به حساب می آید. دراین روش مواد رنگ دندان یا رزین کامپوزیت (که همان ونیر کامپوزیت نام دارد) مستقیما روی سطح دندان های شما گذاشته می شوند. اگرچه باندینگ می تواند سال ها دوام بیاورد؛ اما بیش از سایر روش های اصلاح طرح لبخند مستعد شکستن، فرسایش یا لکه دار شدن است.

لمینت دندان، لایه ی نازکی از جنس سرامیک است که روی سطح دندان قرار گرفته تا رنگ و شکل آنها را تغییر دهد. عمر لمینت ها بسیار بیشتر از ونیر کامپوزیت ها بوده و ظاهری لوکس تر و زیباتر از آنها دارند. به طور کلی لمینت می تواند مشکلاتی از قبیل فاصله دار بودن دندان ها، شکستگی یا فرسایش، لکه دار شدن همیشگی، شکل ناموزون و نامتقارن دندان و کج بودن جزئی دندان را حل کند.

قبل از جاگذاری لمینت ها، دندانپزشک ترمیم و زیبایی باید اصلاحات جزئی روی دندان انجام دهد تا دندان برای نشستن لمینت آماده شود. سپس با استفاده از چسب مخصوصی لمینت های سفارشی را روی دندان ها می چسباند. وی در نهایت با تاباندن اشعه ای به دندان ها، این چسب لمینت را محکم می کند.

با این روش می توانید به اصلاح لبخند کج و استحکام بخشیدن به دندان های آسیب دیده یا تغییر رنگ داده بپردازید. روکش دندان موجب بهبود لبخند فرد می شود که این روکش ها نیز روی ساختار دندان نصب می شوند تا به بازگردانی عملکرد و ظاهر طبیعی دندان ها کمک کنند. روکش ها همچنین ممکن است به دنبال روت کانال یا حفاظت از بریج روی دندان نصب شوند.

بریج های دندانی هم مانند ایمپلنت راهی برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته می باشند. برای انجام کار دندان های طرفین این جای خالی، باید برای روکش آماده شوند و بریج در میان آنها چسب زده می شود.

عموما ایمپلنت دائمی تر از بریج است، اما برای بیمارانی که در طرفین فضای خالی، پرکردگی داشته یا نیاز به روکش دارند، معمولا بریج تجویز می شود. به هر حال، اگر قصدتان از اصلاح طرح لبخند، پر کردن فضای خالی دندان هاست، می توانید با مراجعه به دندانپزشک از گزینه های پیش رویتان مثل ایمپلنت و بریج استفاده کنید.

معمولا هر فردی با هر سن و سالی برای رفع بهم ریختگی و یا جلو عقب بودن دندان هایش از این روش استفاده می کند. این بریس های ارتودنسی نه تنها ظاهر دندان های کج و شلوغ را بهبود می بخشد. بلکه می توانند مشکلات بایت، موقعیت فک ها و اختلالات مفاصل فک را اصلاح کنند.

هر بریس به دندان فشار وارد می کند تا حدی که وادار به حرکت شود و درجای مناسب خود قرار بگیرد. مدت زمان ارتودنسی معمولا ۶ ماه، و در مواردی که جابجایی بیشتری نیاز باشد حتی ممکن است تا ۲ سال نیز به طول بیانجامد. دراین شرایط متخصص ارتودنسی برحسب نیاز بیماران یکی از انواع ارتودنسی را انتخاب می کند. مانند: ارتودنسی ثابت، لینگوال (پشت دندانی)، ارتودنسی نامرئی یا ارتودنسی متحرک …

این روش جزو روش های پرهزینه محسوب می شود؛ ولی بهترین جایگزین برای دندان از دست رفته می باشد. چراکه ایمپلنت ها بهترین گزینه در میان دندان مصنوعی، بریج و غیره می باشند. روش نصب ایمپلنت با جراحی می باشد و مانند دندان طبیعی انسان عمل می کند. انجام این کار معمولا با یک جلسه تمام نمی شود و بیمار باید چند جلسه ای را بسته به تعداد ایمپلنت ها به پزشک مراجعه کند.

از دیگر مزایای این روش این است که رنگ ایمپلنت بسیار دیر از بین خواهد رفت و دیگر نگران تغییر رنگ آن ها تا مدت ها نخواهید بود. دندانپزشکی ترمیم و زیبایی، خدمات بسیاری را در زمینه اصلاح طرح لبخند ارائه می دهد. اما باید به یاد داشته باشیم که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.

در زمان هایی که مشکل لبخند لثه ‌ای به فرم وراثتی فک‌ها و استخوان‌های صورت مربوط باشد، باید جراحی فک انجام شود. در این موارد طول یک سوم میانی صورت بلند است. گاهی نیز به طور کلی نامناسب بودن شرایط فک ها در زیبایی لبخند اختلال ایجاد کرده است که مشکل زیبایی این بیماران با انجام جراحی فک و جابه‌جایی آن حل می‌ شود.

تا اینجای بحث به روش های کلینیکی برای اصلاح لبخند کج، لبخند لثه ای و یا دیگر مشکلات زیبایی دندان ها اشاره کردیم. حال می خواهیم به برخی روش های طبیعی برای درمان این مشکلات بپردازیم.

بهترین و اصلی ترین روش مراقبتی از دندان ها که باید از سنین پایین آغاز شود، همین مسواک زدن اصولی و مداوم می باشد. اما متاسفانه بسیاری از افراد حوصله و وقت کافی به آن اختصاص نمی دهند. ۲ دقیقه برای هر بار مسواک زدن زمان بگذارید و روی تمیز کردن دندان های آسیاب و قسمت هایی که دسترسی به آنها دشوار است، تمرکز بیشتری داشته باشید. برای سفید تر کردن دندان ها از خمیر دندان های سفید کننده استفاده کنید. استفاده از نخ دندان نیز روزی یکبار پس از مسواک توصیه می شود.

جرم گیری و تمیز کردن دندان ها توسط دندانپزشک، هر شش ماه یکبار می تواند به سلامت دهان و دندان و زیباسازی لبخند کمک کند. در صورتی که مرتبا به دندانپزشک مراجعه نکنید، ممکن است دچار پریودنتیت شوید که می تواند منجر به تورم، تحلیل و خونریزی لثه ها شود. علاوه بر از بین بردن لکه ها و تارتار از روی دندان ها، دندانپزشک می تواند علائم بیماری هایی مانند فشار خون بالا و سرطان دهان را نیز کنترل کند.

اگر می خواهید زیبایی دندان های خود را از بین ببرید به سیگار کشیدن ادامه دهید. این آسیب ها معمولا به مرور زمان رخ می دهند اما در صورت عدم رسیدگی، می تواند یک لبخند زیبا را به طور کامل تخریب کند. ترک سیگار اصلا کار آسانی نیست اما این کار فوائد فراوانی برای سلامت شما خواهد داشت.

برای اصلاح رنگ دندان های زرد و لک شده درآغاز باید از لکه دار شدن بیشتر آنها جلوگیری کنید. مثلا خوردن چای، کوکاکولا، قهوه، شراب، زرد چوبه، انواع توت و سس گوجه فرنگی را کم کنید؛ چراکه می تواند به مرور زمان موجب تغییر رنگ دندان ها شوند.

مرکبات، نوشابه، نوشیدنی های گازدار، انرژی زا و آبمیوه ها دارای اسید هستند و این ماده می تواند به مرور زمان مینای دندان را از بین ببرد. پس با مراقبت و عدم زیاده روی در مصرف این مواد از این اتفاق جلوگیری کنید. همچنین استفاده از خمیر دندان های استحکام دهنده ی مینا و دهان شویه ها می تواند از بیشتر شدن این مشکل جلوگیری کند.

در صورت آسیب دیدن دندان ها، ترمیم دندان شکسته یا خرد شده با روکش و لمینت دندان گران خواهد بود. اما با مقداری مراقبت می توانید از این اتفاق جلوگیری کنید. سعی کنید از دندان های خود هیچ استفاده دیگری غیر از جویدن نکنید. گاز زدن چیزهای سفت مانند استخوان، آبنبات های سخت، یخ و پاپ کورن های باز نشده می تواند برای دندان ها بسیار مضر باشد. از طرفی جویدن ناخن ، کندن نوار چسب، باز کردن سس های کیسه ای یا شکستن آجیل با دندان نیز می تواند سبب شکستن دندان های شما شود.

این محصولات به طور موثری دندان ها را سفید می کنند. یک بسته تهیه کنید و روزی دوبار روی دندان هایتان بگذارید. پس از چند روز کاملا شاهد تغییر خواهید بود؛ که تا چند ماه نیز باقی خواهد ماند. پس از این مدت می توانید بسته دوم را تهیه و استفاده کنید. این روش راه حلی قطعی برای سفید کردن دندان ها نیست اما می تواند تاثیر به سزایی بر زیبایی لبخند شما داشته باشد.

امروزه داشتن خط لبخند زیبا و یکدست، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و درصد زیادی از افراد، اقدامات ویژه‌ای را در این زمینه انجام می‌دهند. وجود ناهنجاری در دندان‌ها، لثه و یا فک، می ‌تواند خط و فرم لبخند شما را به صورت کامل تحت تأثیر قرار داده و شما را از یک لبخند زیبا، محروم کند. در دنیای امروز روش های بسیاری برای کمک به شما وجود دارد، تنها کافیست با مشورت از دندان پزشک خود اصولی ترین روش را انتخاب کنید. در بخش‌های قبلی توضیحات جامع و کاملی درباره روش‌ها، نکات مهم، مزایا و همچنین عوارض انجام این اقدامات، ارائه کردیم.

با در نظر گرفتن این توضیحات، شما می‌توانید با آگاهی به مراتب بیشتر و کامل ‌تری، به اصلاح فرم و حالت لبخند خود بپردازید و نتیجه مطلوبی را در این زمینه به دست آورید. برای اصلاح لبخند کج ، مشاوره و رزرو وقت با کلینیک دندان پزشکی طوسی درارتباط باشید.

تاج دندان چیست؟ (انواع تاج دندانی، موارد کاربرد، روش نصب و…)

لطفا اطلاعات زیر را وارد کنید.

تاریخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *