بهداشت دهان و دندان

کودکان از چه سنی به دندان پزشک مراجعه کنند؟ حداقل سن مراجعه دندانپزشک

موضوعی که اکثر پدر و مادران درمورد آن سوال دارند این است که از چه سنی لازم است کودک خود را نزد دندانپزشک کودک ببریم؟ حداقل سن مراجعه به دندان پزشک چند سال است؟ پیش از اولین مراجعه چه کارهایی لازم است انجام دهیم؟

باید بدانید که بردن به موقع کودک نزد دندان پزشک، تاثیر بسیاری در پیشگیری از مشکلات جدی دهان و دهان فرد در بزرگسالی خواهد داشت. کلینیک دندان پزشکی طوسی، با کادری مجرب و متخصص در کنار شما خواهد بود تا تجربه ای شیرین برای کودک دلبندتان از اولین دیدار با دندان پزشک بسازد.

مراقبت های عمومی دندان- مراقبت از دندان های شیری

پس از مراجعه، در صورت نیاز دندانپزشک از درمان‌هایی مانند فلورایدتراپی و فیشورسیلانت استفاده می‌ کند، تا از پوسیدگی دندان‌ها در بزرگسالی پیشگیری کند.

زمانی که دندان های شیری کودک شما سالم باشد می تواند بر نحوه صحبت کردن او و اصولی غذا خوردنش تاثیر بگذارد که تمامی این موارد بر سلامت فردی کودک تاثیرگذار خواهد بود. درصورتی که به ترمیم دندان های شیری توجه نشود، سلامت کودک شما به خطر می ‌افتد. اما وقتی کودک عادت کند از سنین پایین به صورت منظم نزد دندان پزشک خود برود، وی در بزرگسالی دندان‌ های سالم ‌تری خواهد داشت. از طرفی از لحاظ هزینه های درمان نیز به صرفه تر خواهد بود،

برای پاسخ به این سوال کلیدی باید گفت تمامی مراقبت ها قبل از رویش اولین دندان های شیری او بایستی آغاز شود. همچنین بخاطر داشته باشید اگر نمی توانید دندانی را ببینید ، به این دلیل نیست که دندانی وجود ندارد.

در واقع دندان ها از سه ماهه دوم بارداری تشکیل می شوند و کودک شما هنگام تولد 20 دندان شیری دارد که حتی برخی از آن ها در فک رشد کرده اند. تمیز کردن لثه کودک با دستمال مرطوب پس از تغذیه می تواند از آسیب ساختاری دندان در اثر باکتری جلوگیری کند. زمانی که چند دندان شیری ظاهر می شود، می توانید مسواک کردن دندان با یک مسواک نرم را آغاز کنید.

درصورتی که عادات غذایی کودک مناسب نباشند، مستعد بروز مشکلات دندانی مانند پوسیدگی خواهد بود. دادن یک بطری (شیر ، آب و غیره) به کودک هنگام خواب ممکن است برای مدت کوتاهی راحت باشد. اما برای دندان های کودک ضرر دارد. علت هم کااملا مشخص است. زیرا شیرینی شیر ساعت ها روی دندان باقی میماند و باعث خوردگی مینای دندان می شود.

برای تشخیص این سندروم می توانید علائمی مانند سوراخ شدن و تغییر رنگ دندان را مبنا قرار دهید. حتی گاهی در موارد شدیدتر، حفره هایی در دندان ایجاد می شود که تا پیدا شدن دندان های دائمی کودک ، باید آنها را پر کنند.

مادران در اولین مراجعه قطعا اطلاعات بسیار زیادتری می آموزند که در مسیر هدایت کودک به سمت رعایت بهداشت دهان و دندان بسیار موثر است. توجه داشته باشید که اولین مراجعه کودک نباید بعد از بروز مشکلی در دندان های او باشد؛ زیرا ناخودآگاه به کودک این حس منتقل می شود که اینجا یک مکان دردناک است و هر موقع مشکلی در دندان هایم باشد، مجبورم به دندان پزشک بروم. اما زمانی که اولین دیدار دوستانه و به جهت آشنایی با فضای دندان پزشکی و فراگیری آموزش های لازمه باشد، دیگر کودک ترسی از مراجعه نخواهد داشت.

به این دلیل که اولین بیماری های دهان و دهان عموما از کودکی یا نوجوانی آغاز می شود، پیشگیری و درمان به موقع بسیار مهم است. نحوه برخورد دندانپزشک کودکان و آگاهی از روانشناسی کودک و نحوه برخورد صحیح با کودکان یک مهارت حیاتی برای دندان پزشکان می باشد که تاثیر بسیاری در نحوه برخورد و عکس العمل کودک خواهد داشت.

وقتی همه ی دندان های شیری کودک سالگی رشد کردند(معمولا تا دو سالگی تمام دندان ها رشد می کنند)، دندانپزشک احتمالاً در هر معاینه از فلوراید موضعی استفاده خواهد کرد. فلوراید مینای دندان را سخت می کند و از بیشتر مشکلات دهان و دندانی در دوران کودکی جلوگیری می کند.

به منظور جلوگیری از پوسیدگی دندان های شیری، حداقل دو بار در روز از مسواک و به طور مرتب از نخ دندان استفاده کنید. اما استفاده زیاد از خمیردندان پیشنهاد نمی شود. در هربار مسواک زدن تنها باید به اندازه یک نخود خمیردندان بزنید. والدین باید همیشه مراقب باشند که کودک به جای قورت دادن ، خمیردندان را تف کند.

استفاده از فیش سیلانت (بستن عمق شیارهای سطح جونده) همراه با رویش دندان های دائمی توصیه می شود. این کار از تجمع غذا و میکروب و پوسیدگی جلوگیری می کند.

بوی بد دهان – هالیتوزیس (علت، علائم، انواع و روش درمان)

اول وقت کودک و دندانپزشک سرحال‌ترند، بنابراین زمان مناسبی برای مراجعه به دندانپزشکی است. در کل بهتر است زمانی را برای مراجعه به دندانپزشکی انتخاب کنید که کودک راحت‌تر است و احساس آرامش بیشتری دارد. پس از اولین مراجعه دندانپزشک و معاینه، وی دوره‌های زمانی و ساعتی که بهتر است به کلینیک مراجعه کنید را مشخص خواهد کرد.

4 ماهگی سن شروع دندان‌های کودک می‌ باشد. معمولا تا 2 الی 3 سالگی مجموعا 20 تا دندان شیری کودک جوانه می‌ زند. در رابطه با دندان های دائمی و جایگزین شدنشان با دندان های شیری نیز باید گفت این اتفاق معمولا تا 12 الی 14 سالگی طول می ‌کشد. تا زمان رویش کامل دندان‌ های دائمی کودک باید از دندان‌های شیری وی مراقبت کنید. دندان‌های شیری اهمیت زیادی دارند زیرا الگوی رشد دندان دائمی کودک است و نیاز کودک به جویدن غذا را تأمین می‌کند. دندان شیری اهمیت زیادی در تغذیه و رشد صحیح کودک دارد.

ترس از دندانپزشکی باعث می شود با عدم مراجعه به موقع، کودک به مشکلات و ناهنجاری های دهان و دندان دچار شود. بردن کودک نزد دندانپزشکی آگاه و خبره، علاوه بر رفع مشکلات بهداشتی کودک، این امکان را ایجاد می‌‌‌‌‏ کند. تا در ملاقاتی صمیمی مشکلات دهان و دندان او برطرف شود. همچنین والدین باید نکات زیر را بدانند:

  • برای آمدن به دندان پزشکی به کودک باج ندهید
  • به هیچ وجه کودک را از آمپول نترسانید.
  • اجازه ندهید که کودک فکر کند در مورد این ملاقات هیجان دارید.
  • به تمامی سوالات کودک درمورد مطب دندان پزشکی پاسخ کامل بدهید.
  • وسائل و کارهایی که باید برای او انجام شود را به دندانپزشک واگذار کنید و به کودک بگویید که وقتی رفتیم دکتر از دکترت بپرس.
  • نگذارید دیگران و حتی دوستان خود با تعریف داستان های ترس آور در مورد دندانپزشکی اضطراب در کودک شما ایجاد کنند.
  • سعی کنید ملاقات با دندانپزشک را برای کودک جالب تر کنید.
  • درصورتی که دندانپزشک ترجیح می دهد، اجازه دهید که کودک تنها به اطاق معاینه برود (در حضور والدین توجه کودک بین دندانپزشک و والدین تقسیم می شود و مانع تمرکز کردن کودک روی حرف های دندانپزشک می شود).
  • با مسواک زدن و استفاده از نخ دندان در طول روز. الگو خوبی برای کودک خود باشید.

بهداشت دهان و دندان جزء حیاتی سلامت کلی یک فرد است. بدون آن سلامت انسان ناقص است. مراقبت از سلامت دهان و دندان باید از زمان تولد نوزاد شروع شود. دندانپزشکان از بیماران می‌خواهند که به محض درآوردن اولین دندان فرزندشان حداکثر تا یک سالگی، یک بار به دندانپزشکی کودکان مراجعه کنند. 

عادات اولیه بهداشت دهان و دندان باعث ایجاد دندان‌ها و لثه‌های قوی در طول زندگی کودک می‌شود. دندانپزشک اطفال می‌تواند بهترین دوست کودک باشد و او را از مشکلات طولانی مدت و عوارض مادام العمر محافظت کند.

مسئولیت اصلی دندانپزشکان اطفال انجام معاینات دهان و ارائه مراقبت ‌های اصلاحی برای کودکان است. این موارد شامل:

آموزش به کودکان و والدین آنها در مورد مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و مشاوره رژیم غذایی از کار‌هایی است. که توسط متخصص دندانپزشکی اطفال انجام می‌شود. این آموزه ها برای تمام عمر به کودکان کمک می‌ کند تا سلامت دندان خود را حفظ کنند.

فوبیای دندانپزشکی در بین کودکان شایع است. دندانپزشکان اطفال مدیریت رفتار با کودکان مضطرب را با استفاده از تاکتیک ‌های مختلفی که آموزش دیده اند بر عهده می ‌گیرند.

تغییرات عمده ای در صنعت مراقبت ‌های بهداشتی وجود دارد. دندانپزشکان اطفال درگیر آموزش مداوم خود برای به روز ماندن با پیشرفت‌های تکنولوژیکی و پیشرفت‌های تحقیقاتی هستند. این آموزش به دندانپزشکان کمک می ‌کند به مهارت‌های جدید مسلط شوند و مهارت‌های قدیمی ‌را اصلاح کنند.

در معاینات کلی که دندانپزشک انجام می‌دهد اطلاعات مهمی ‌به والدین برای حفظ سلامت و استحکام دندان‌های کودکان داده می ‌شود. یک معاینه کامل شامل جرم گیری، درمان‌های فلوراید، اطلاعات مفید تغذیه ای و مشاوره عادت روزانه و روتین است.

سیلانت‌های دندانی ممکن است برای محافظت بیشتر از دندان‌های کودک شما توصیه و اعمال شوند. زیرا همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و شما را از درمان‌های زیاد و پر هزینه نجات می‌دهد. سیلانت‌ها لایه‌های نازکی هستند که بر روی دندان‌های آسیاب کشیده می‌شوند و دندان را در برابر آسیب و پوسیدگی محافظت می‌کند.

اگر پوسیدگی دندان وجود داشته باشد، دندانپزشک اطفال شما یک دوره درمانی کامل را توصیه می‌ کند. که بر اساس نیاز اقدام به پر کردن، روکش کشیدن یا کشیدن دندان و گذاشتن نگهدارنده فضا بین دندانی به جای دندان کشیده شده می‌کند.

برای آنکه تشخیص درست و به موقع انجام شود عکس برداری با اشعه ایکس توسط دندانپزشک اطفال تجویز می ‌شود. در این روش هر آنچه که با چشم غیر مسلح دیده نمی‌شود مشخص شده و دندانپزشک اقدام به درمان می‌کند.

فلور اید تراپی برای دندان‌های کودکان عاملی برای پیشگیری از پوسیدگی دندان است. در این روش فلوراید روی تمامی‌سطوح دندان زده می‌شود و پس از چند دقیقه کامل آن را پاک می‌کنند.

متخصص ارتودنسی و متخصص اطفال دو رشته مجزا از یکدیگر هستند. اما متخصص اطفال با معاینات منظم و عکس برداری با اشعه ایکس در صورت وجود بی نظمی‌در دندان‌های کودک می‌تواند نیاز به درمان ارتودنسی را تشخیص دهد.

اگر کودک تغذیه مناسبی داشته باشد هرگز دچار پوسیدگی دندان و مشکلات لثه نخواهد شد. دندانپزشک اطفال توصیه‌های مبنی بر کاهش مصرف خوراکی‌های دارای قند و شکر و افزایش مصرف کلسیم می‌کند. اگر این دستورالعمل‌ها توسط کودک اجرا شوند دندان‌هایی سالم تا آخر عمر خواهند داشت.

برخی عادات در کودکان بر روی دندان‌های آنها تاثیر مخربی دارد. مکیدن انگشت در نوزادان اگر تا سنین بالاتر ادامه پیدا کند می‌تواند مشکلاتی برای فک و دندان‌ها به وجود بیاورد. دندانپزشک اطفال برای ترک این عادت راه کار‌های موثری به والدین توصیه می ‌کند.

چند بار در سال باید به دندان‌پزشک مراجعه کنم؟

همان طور که در این مقاله ذکر شد، نحوه مراجعه، علت مراجعه و آماده سازی های پیش از مراجعه. می توان نقش اساسی در احساس کودک به دندانپزشک و دیگر کارکنان دندانپزشکی داشته باشد. با رعایت نکات ذکر شده و توجه به سلامت دهان و دندان کودک دلبندتان، او را در بزرگسالی نیز از بسیاری مشکلات بیمه کنید.

والدین گرامی توجه داشته باشید که بهترین آموزش برای کودکان جهت مراقبت از دندان هایشان این است که پدر و مادر خودشان به خوبی از دندان هایشان مراقبت کرد و بهداشت دهان و دندان هایشان را به خوبی رعایت کنند. و اما در آخر یک توصیه به والدین. آخرین معاینه دندانپزشکی که خودتان رفتید یا فرزندتان را به دندانپزشکی برده اید در چه زمانى بود؟ نگذارید یک مشکل کوچک بدتر بشود! بهتر برای بررسی وضعیت دندان های خود و خانوادهتان همین امروز تماس بگیرید.

برای مشاوره و رزرو وقت با شماره های مطب تماس حاصل فرمایید. کلینیک دندان پزشکی طوسی، ارائه دهنده کلیه خدمات زیبایی و درمانی سلامت و زیبایی را به لبخند شما بازمیگرداند.

چه غذاهایی برای سلامت دندان‌ها مفید هستند؟

لطفا اطلاعات زیر را وارد کنید.

تاریخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *