به منظور تمیز شدن دندان های شما، همچنین حذف پلاک های ایجاد شده بر روی آن پزشکان پیشنهاد می کنند. تا به طور منظم و به خصوص یک مرتبه در سال حتما این کار را انجام دهید. با این حال، برخی از افراد در مورد قرار دادن دندان های خود در معرض این درمان، با وجود شواهد زیادی که خلاف آن را ثابت می کند، تردید دارند. اما آیا جرم گیری سبب آسیب به دندان ها می شود؟ درادامه با ما همراه باشید تا با بررسی روش ها و علل جرم گیری، همچنین عوارض ناشی از آن به پاسخ این سوال بپرسیم.
پیشنهاد مطالعه: روش های جرم گیری دندان
حفظ بهداشت دهان و دندان با جرم گیری
با رعایت بهداشت فردی دهان و دندان ها می توانید با بوی بد دهان مبارزه کنید که در نتیجه دچار بیماری های لثه نخواهید شد. بنابراین مهم است که به طور منظم مسواک بزنید و نخ دندان بکشید و دو بار در سال برای تمیز کردن معمول دندان به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.
پروسه ای که به طور روتین برای برداشتن جرم های بالا و زیر لثه و دندان ها انجام می شود، جرم گیری دندان نام دارد. پلاک میکروبی و جرم ها عامل ایجاد کننده بیماری و پوسیدگی هستند. به همین دلیل انجام مرتب جرم گیری دندان سبب پیشگیری و همچنین بهبود بیماری های پریودنتال خواهد شد. برای اطلاع از درمان های پوسیدگی دندان اینجا کلیک کنید.
جرمگیری دندان چگونه انجام می شود؟
جرم ها درابتدا تشکیل یک پلاک دندانی را می دهند که ماهیت نرمی دارد و به راحتی با مسواک برطرف می شود. اما مشکل زمانی به وجود می آید که دندان های خود را به طور منظم با مسواک و نخ دندان تمیز نکنید. بدین ترتیب پلاک در طی زمان دیگر نرم نخواهد ماند و تبدیل به یک جسم سخت تری به نام جرم می شود.
جرمگیری دندان با سه روش ابزارهای دستی، ابزارهای اولتراسونیک و لیزر توسط بهترین دندانپزشک انجام می شود. در مرحله اول کورتاژ لثه انجام می شود. روش ابزارهای دستی، با استفاده از یک جرمگیر دندان به صورت دستی، جرم و پلاک های دندانی از بین می رود. در روش اولتراسونیک توسط لرزش یک سری فلزی، پلاک ها از روی دندان پاک می شود. جرمگیری دندان با لیزر به این صورت انجام می شود که پس از اتمام انجام رفع جرم از روی دندان ها، توسط لیزر مخصوص التهاب ایجاد شده رو از بین می برد تا روند بهبودی سریع تر انجام شود.
چطور میتوان خونریزی لثه را متوقف کرد؟
مدت زمان و تعداد جلسات مورد نیاز برای جرمگیری دندان نیز بستگی به میزان پلاک تشکیل شده و نوع و وضعیت دندان ها دارد. اما سوال اصلی که همه ما به دنبال پاسخ آن هستیم:
آیا جرم گیری به مینای دندان آسیب می رساند؟
ارتعاش دستگاه های اولتراسونیک مورد استفاده برای جرم گیری برای از بین بردن مینای دندان کافی نیست. پس، مشکلی که پوسته پوسته شدن مینای دندان را برطرف می کند نیز حل می شود.
آیا بعد از جرم گیری دندان ها شل می شوند؟
پاسخ قطعانه نه می باشد. با تجمع تدریجی پلاک بر روی دندان ها، لثه و به دنبال آن مقداری از استخوان که از دندان پشتیبانی می کند، پوسیده می شود. پس علت شل شدن دندان ها این است؛ اما به دلیل تجمع توده و چسبیدن دندان ها به هم ، قابل درک نیست و با برداشتن جرم، این موضوع آشکار می شود و بیمار به اشتباه علت آن را به جرم گیری نسبت می دهد.
دلیل حساسیت دندان ها پس از جرم گیری چیست؟
دلیل حساسیت این است که وقتی پلاک روی دندان ایجاد می شود، لایه ای روی دندان زده می شود که از آن در برابر سرما و گرما حفاظت می کند. زمانی که این لایه حذف شود، دندان ها در معرض سرما و گرما قرار دارند. این توهم را ایجاد می کنند که مینای دندان در اثر این موضوع آسیب دیده است.
اما خبر خوب این است که این حساسیت دائمی نیست و به آرامی برطرف می شود. اگر هنوز تخریب استخوانی صورت نگرفته باشد که به مرور لثه ها به جای خود بازگشته و حساسیت دندان برطرف می شود، اما اگر تخریب شدید بوده باشد، زمان بیشتری طول می کشد تا دندان از خود دفاع کرده و حساسیت آن کم شود.
علت خونریزی لثه پس از جرم گیری چیست؟
کاملا طبیعی است که لثه ها پس از جرم گیری متورم شده و در نتیجه خونریزی ایجاد شود. اما قسمت نگران کننده کار اینجاست که این جرمگیری طولانی شود. دراین حالت حتما با دندان پزشک خود تماس بگیرید؛ چراکه احتمال بروز عفونت لثه وجود دارد.
دلیل اصلی این خونریزی ، باقی ماندن جرم و باکتری هاست. در برخی موارد، پلاک به ریشه دندان می چسبد و از روی دندان ها و لثه جدا نمی شود. همین موضوع در زمان تمیز کردن دندان و لثه، خونریزی ایجاد می کند. عوامل دیگری که می توانند باعث بروز خونریزی لثه بعد از جرمگیری شوند، سابقه بیماری، ژنتیک و استرس هستند.
چطور لکههای قهوهای روی دندانها را از بین ببریم؟
روش های خانگی جرم گیری دندان
برخی درمان های خانگی برای جلوگیری از تجمع پلاک مفید خواهند بود. اما پیش از ورود به بحث باید بدانید که چنین اقداماتی جایگزین درمان های دندانپزشکی نیستند، تنها می توانند تاثیرات پلاک را کم کنند. این موارد عبارتند از:
خمیر پوست پرتقال: قسمت داخلی پوست پرتقال را با آب مخلوط کنید تا خمیر مانند شود. از این ترکیب می توانید به عنوان یک روش طبیعی بروساژ دندان، استفاده کنید و شک نکنید که عملکرد مناسبی در از بین بردن پلاک دارد.
آلوئه ورا: استفاده از ژل آلوئه ورا روی دندان ها می تواند به از بین بردن تارتار کمک کند.
روغن نارگیل: زمانی که دهان خود را با روغن نارگیل شست و شو می دهید، کمک زیادی به حذف پلاک های دندانی خواهید کرد. همچنین این روغن حاوی لوریک اسید است که یک اسید چرب با خواص ضدمیکروبی می باشد.
سرکه سفید: دو قاشق غذاخوری سرکه سفید را در یک فنجان آب گرم که حاوی کمی نمک است، مخلوط کنید. این مخلوط را یک بار در روز غرغره کنید تا به جرمگیری دندان کمک کند.
جوش شیرین: مسواک خود را خیس کنید. مقداری جوش شیرین روی آن بریزید و از آن برای مسواک زدن استفاده کنید. اجازه دهید حدود ۱۵ دقیقه روی دندان ها بماند و سپس دهان خود را بشویید.
دانه کنجد: دانه های کنجد به عنوان یک اسکراب فعال دندان عمل می کنند. فقط دانه های کنجد را به دهان خود ببرید و سپس از مسواک برای پاک کردن تارتار استفاده کنید.
در خاتمه…
جرم گیری دندان یک روش مطمئن برای از بین بردن پلاک و جرم دندان است که به حفظ بهداشت دهان و دندان کمک می کند. در حالی که خطر بالقوه آسیب به مینای دندان و لثه وجود دارد، اما این امر بسیار نادر است و با استفاده از تکنیک و تجهیزات مناسب می توان آن را به حداقل رساند. پس دیگر نگران جرم گیری و آسیب به دندان نباشید.
مزایای جرم گیری دندان خیلی بیشتر از خطرات آن است و یک بخش ضروری از مراقبت های پیشگیرانه دندان را شامل می شود. اما همواره توصیه می شود با یک دندان پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید که جرم گیری دندان برای نیازهای فردی شما مناسب است یا خیر. درصورت باقی ماندن هر گونه نگرانی یا سؤال در رابطه با جرم گیری دندان می توانید با ما درارتباط باشید. کلینیک دندان پزشکی طوسی درکنار شماست؛ تنها کافیست با شماره های مطب تماس حاصل فرمایید.